RECEPTY


MARIHUANOVÉ MÁSLO
     Dejte vařit vodu. Do vařící vody vhoďte máslo. Až se máslo ve vodě rozpustí, přidejte co nejdrobněji nakrájené konopí. Může být sušené i čerstvé. Mohou být i samčí rostliny. Můžete dát i komplet celou rostlinu. Idea je následující: V másle se rozpustí THC a ve vodě se rozpustí látky chuťově nežádoucí. Vařte směs vody, másla a trávy, alespoň hodinu. Čím déle, tím lépe. Na závěr přefiltrujte směs přes nějaké plátno, nebo třeba přes kávový filtr. Získanou nať vyhoďte. Směs vody a másla dejte do ledničky. Máslo ztuhne a půjde oddělit od vody. Vodu vylijete, máslo si užijte.
ČOKOLÁDA
     Postavte dva hrnce na sebe tak, aby dno horního tvořilo víko spodního. Do spodního hrnce dejte vodu a uveďte ji do varu. Do horního hrnce, který je ze spodu zahříván vřící vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100 stupňů celsia, dejte rozpustit marihuanové máslo. Přidejte kakao, cukr a nějakou čokoládu (na vaření nebo hořkou). Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustil. Můžete přidat kokos, oříšky, mléko... Nechejte ztuhnout v ledničce.
HAŠ OLEJOVÝ MED
     V malém kastrolku dejte na malý oheň rozpustit ghí ( 1 polévkovou lžici na 1g haš oleje). Za stálého míchání přilijte požadované množství haš oleje. Pokud se nerozpouští, zvyšte o něco teplotu. Jakmile jsou jednotlivé produkty důkladně smíchány, přimíchejte na každý gram haš oleje půl šálku medu (asi 100 ml). Med s tukem míchejte tak dlouho, až se ingredience dobře spojí. Hotový med nalijte ještě za tepla do sklenice a nechte vychladnout. Poté uzavřete víčkem a uložte.
BHANG
     2 hrnky vody, 1 unce (28 g) čerstvé marihuany, 4 hrnky teplého mléka, 2 polévkové lžíce loupaných a drcených mandlí, 1/8 čajové lžičky garam masala (směs hřebíčku, skořice a kardamonu), 1/4 čajové lžičky mletého zázvoru, 1 hrnek cukru.
     Uveďte vodu do varu. Přidejte marihuanu, přikryjte pokličkou a nechte asi 7 minut vařit. Vodu sceďte do jiného hrnce, vymačkejte tam i všechnu zbylou vodu z konopí. Konopí dejte do hmoždíře, přidejte dvě čajové lžičky teplého mléka a rozmělněte dohromady. Vymačkejte mléko z trávy do jiného hrnce. Opakujte, dokud nespotřebujete asi půl hrnku mléka (4-5 krát). Marihuana je nyní na kaši. Přidejte k ní drcené mandle a trochu teplého mléka. Dejte do hmoždíře a rozmělněte na pastu. Pastu vymačkejte, a postup opakujte, dokud vám nezbude jen pár vláken a zbytky z mandlí. Tento zbytek zahoďte. Zkombinujte všechny tekutiny, které jste získali včetně vody, ve které se konopí vařilo. Přidejte garam masala, zázvor. Oslaďte cukrem, dolijte zbylým mlékem. Vychlaďte a radujte se. Příprava je poměrně pracná a proto je jídlo určeno jako oběť pro Šivu.

HORKÉ MÁSLOVÉ BHANG
     V hrnci dejte rozpustit asi 60 g másla nebo ghí. Rozdrolte vetší hrst marihuanových palic nebo listů (10-15 g) a přimíchejte do rozpuštěného másla. Za stálého míchání vařte na středním plameni asi jednu minutu. Hrnec nyní odstavte a přilijte do něj zhruba 230 ml vodky. Vraťte směs na hořák a za stálého míchání nechte vařit dalších asi 30 vteřin. Během této doby můžete do směsi přimíchat dvě kardamonová semena roztlučená v hmoždíři na prášek. Individuálním chutím se však meze nekladou a do nápoje lze přidat třeba skořici, hřebíček nebo muškátový oříšek, anebo nekořenit vůbec. Další možností, kterou máte, je změna obsahu alkoholu v nápoji. Ten může mít sílu horkéhomáslového grogu, nebo delším vařením se z něj dá připravit nápoj svou silou podobný svařenému vínu. Po mírném povaření tekutiny sceďte. Použijte k tomu lžíce, abyste z rozmočené usazeniny dostali všechny šťávy. Takto vymačkané lístky buď vyhoďte, nebo je povařte s čerstvou várkou vodky. Hotový nápoj můžete přisladit trochou medu.
Majun
     Slovem majun je v některých provinciích Indie nazýván silný džem. Jeden způsobu přípravy zní: pod grilem opečte dozlatova 7 g čistých marihuanových palic rozložených na suché pánvičce. Dávejte přitom pozor, abyste je nespálili. Opečenou trávu roztlučte v hmoždíři a pak rozmíchejte s 1 šálkem nasekaných datlí, 1/2 šálkem rozinek, 1/2 šálkem pomletých vlašských ořechů, pomletý muškátovým oříškem, anýzovými semínky a zázvorem ( od každého čajovou lžičku) a 1/2 šálkem medu. Směs vyškrabte do rendlíku, přilijte 1/2 šálku vody, a nechejte vařit, až všechny ingredience změknou a dají se dobře promíchat. Ještě za horka přidejte 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla nebo ghí a asi 5 minut povařte na mírném plameni. Nakonec směs nalijte do sklenice s uzávěrem a dejte ztuhnout do lednice.
HAMENTASHEN
     Jedná se o jiný druh hašišového džemu. Rozetřete 2 šálky švestkového nebo jablečného másla, 1/2 šálku mletých mandlí, 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy, 1/2 až 1 čajovou lžičku mleté skořice a 7 gramů roztlučeného hašiše. Vše důkladně promíchejte, vyškrabte do sklenice s uzávěrem a dejte ztuhnout do sklenice.
ZELEŇ Z ACAPULCA
     Smíchejte 3 polévkové lžice vinného octa, 2 čajové lžičky chilli koření a 1/2 šálku rozmělněné marihuany. Nechejte stát asi 1 hodinu v klidu, aby lístky trochu nabobtnaly. Přidejte 3 zralé plody avokáda a 1/2 šálku jemně nasekané cibule. Vše dobře promíchejte vidličkou, až vám vznikne jakási nazelenalá kaše. Podávejte jako hustou omáčku. Tuto omáčku můžete obměnit když, marihuanové lístky několik minut pražíte na pánvi v 1/2 šálku olivového oleje. Směs oleje a konopí pak smíchejte s avokádem, cibulí a chilli kořením. Trochou citrónové šťávy dodáte pikantní chuť.
ARAŠÍDOVÉ KOLÁČKY
     Aktivní pryskyřice se během pečení rozpustí v arašídovém másle, tudíž není zapotřebí žádných konopných polotovarů. V míse promíchejte 2 šálky mouky, 1 1/2 šálku arašídového másla 2-3 vejce 3/4 šálku medu, 1 šálek másla 1 čajovou lžičku prášku do pečiva 1/2 čajové lžičky soli a 60 g jemně prosáklé marihuany.Chcete-li aby měl recept větší sílu, místo obyčejného másla přimíchejte máslo konopné. Jednotlivé příměsi dobře rozmíchejte. Lžicí naberte vždy trochu těstíčka a dejte jej na plech. Jednotlivé kopečky trochu zmáčkněte vidličkou. do vyhřáté trouby a pečte zhruba 10 až 12 minut při teplotě okolo 190 stupňů celsia. Dávejte pozor, abyste koláčky nespálili. Místo marihuany se dá použít také hašiš nebo haš olej.stejně tak arašídové máslo lze nahradit jiným oříškovým máslem.
KANDOVANÉ KULIČKY
     Tento recept nevyžaduje žádné zvláštní přípravy konopného materiálu. Lze jej vyrobit z ganji, hašiše nebo haš oleje. Navíc se nemusí vařit. Smíchejte 1/4 kg ořechového másla ( kešu nebo mandlové) s přibližně 30 g rozemnuté nebo jemně nasekané marihuany, 15 až 30 g roztlučeného hašiše nebo 5 až 15 gramy haš oleje. Přidejte několik polévkových lžic medu dle chuti a trochou od všeho, co máte rádi: sušený rybíz, nastrouhaný kokos, pomerančovou nebo citrónovou kůru aj. Směs zpracujte, až jsou všechny ingredience dobře smíchány. V dlaních z těsta vyválejte kuličky. Každou zvlášť zabalte do celofánu a uchovejte v lednici, aby máslo nežluklo.
KARÍ HAŠ
     Směs připravíte smícháním 1 dílu kari koření s 3-4 díly práškového hašiše. Vhodný je zvláště světlí charas, ale ten se u nás těžko dostane. V uvedeném poměru naplňte dózu a důkladně koření s hašišem protřepte. Vhodné je použití do lehčího jídla obsahující kari koření.
OLEJOVÝ MED (na bázi hašiše)
      V malém kastrolku dejte na malý oheň rozpustit ghí ( 1 polévkovou lžici na 1g haš oleje). Za stálého míchání přilijte požadované množství haš oleje. Pokud se nerozpouští, zvyšte o něco teplotu. Jakmile jsou jednotlivé produkty důkladně smíchány, přimíchejte na každý gram haš oleje půl šálku medu (asi 100 ml). Med s tukem míchejte tak dlouho, až se ingredience dobře spojí. Hotový med nalijte ještě za tepla do sklenice a nechte vychladnout. Poté uzavřete víčkem a uložte.
... a mnoho dalších receptů najdete v knize: Vaříme s konopím.